Renewal Complex 4

RENEWAL_Complex_4_AHA-2
jet-solution-linea-skin-renewal
Renewal-complex-4-esagono

Upotreba i delovanje

Renewal Complex 4 je naš proizvod izbora za duboki, ali vrlo nežan piling za osetljivu kožu. Proizvod je poželjniji tokom letnjih meseci jer aktivni sastojci ne reaguju sa svetlošću i zaštita od sunca nije potrebna nakon tretmana. Nakon pilinga sa Renewal Complex 4 operater prelazi direktno na infuziju, bez potrebe za ispiranjem proizvoda. Aktivni sastojci u ovoj formuli ostaju aktivni i nastavljaju sa blagim pilingom satima nakon sesije.

Glavni aktivni sastojci

  • MANDELIČNA KISELINA: Sa Mandeličnom kiselinom kao glavnim sastojkom, Renewal Complex 4 se veoma preporučuje za pacijente sa osetljivom kožom koji imaju tendenciju da pate od iritacije. U nekim slučajevima iritacija može stimulisati ćelije koje proizvode pigmente da proizvode više melanina, posebno među onima sa tamnijim tenom. To se verovatno neće dogoditi sa mandeličnom kiselinom. Zbog svojih blagih svojstava, mandelična kiselina je najpreporučljiviji piling za pacijente koji pate od rozacee. Njena antibakterijska svojstva takođe su od velike pomoći u lečenju akni jer reguliše proizvodnju sebuma.
  • SALICILNA KISELINA: Ovaj višenamenski sastojak rešava mnoge sistemske uzroke akni. Primarna korisna upotreba salicilne kiseline je piling koji pomaže u uklanjanju nezdravog nakupljanja mrtve kože usled oštećenja od sunca, starenja i abnormalnog nakupljanja ulja i mrtvih površinskih ćelija za one sa aknama, zagušenim porama i masnom kožom . Salicilna kiselina ljušti na prirodan i nežan način, slično kao što koža može da se ljušti kod mlade osobe. Takođe pomaže pri otpušavanju pora kako bi se rešile i sprečile lezije.
  •  JABUČNA KISELINA: Jabučna kiselina je poželjan sastojak proizvoda za negu kože lica jer ima izbalansirana svojstva ovlažavanja i prodiranja u kožu. Uklanja mrtve ćelije otkrivajući svež, novi sloj.
  • Pogodno za upotrebu na osetljivim tipovima kože i tamnijim tonovima kože, jer izaziva manje iritacije od glikolne kiseline, dok daje slične rezultate. Osim toga, jabučna kiselina je antioksidans koji štiti od slobodnih radikala i preranog starenja. Značajno smanjuje simptome rozacee i poboljšava melazmu. To uzrokuje značajno smanjenje izbijanja akni i potencijalno poboljšava ožiljke od akni.
  • Formula Renewal Complex 4 takođe sadrži i druge važne sastojke kao što su betain, ekstrakt ploda narandže, ekstrakt lista malva silvestris, ekstrakt lista aloe barbadensis, ekstrakt javora, oksidoreduktaze, protein soje, ekstrakt limunovog voća, ekstrakt cvetova kamilice i protein pirinčanih zrna.

Indikacije

  • Blagi piling. Za normalnu do osetljivu kožu.

Posebno se preporučuje za:
Letnji piling,
Akne.